Otthonfelújítási támogatás

- klímaszerelés Szentesen és 50 kilóméteres vonzáskörzetében -

A kormány által útjára indított felújítási program azok számára elérhető, akik legalább egy gyermeket nevelnek, illetve gyermek várnak a közeljövőben, és rendelkeznek minimum egy éves folyamatos tb-jogviszonnyal.

Fontos kiemelni, hogy az akár 3 millió forintos támogatásból házaspárok mellett, élettársak és egyedülállók is részesülhetnek, de az egyszülős családok is igénybe vehetik a nevelt gyermekek számától függetlenül.

Az igénylők lakásuk, házuk korszerűsítésére, felújítására kérhetik az állami hozzájárulást, ami a teljes költség 50 százaléka lehet úgy, hogy a lakásfelújítási támogatás egyenlő arányban kell álljon az anyagköltségből és az elszámolt munkadíjból. Mivel az anyagköltség és a munkadíj 50-50 százalékos arányban kerül beszámításra, a maximális összeget, azaz a 3 millió forintot abban az esetben kapja vissza a pályázó, ha legalább 6 millió forint összegben nyújt be számlát a Magyar Államkincstárnak, és vagy az anyagköltség vagy a munkadíj eléri a 1.5 millió forintos végösszeget.
A jó hír, hogy a pénz felhasználását illetően nincs megkötve a kezünk: biztonsággal belevághatunk egy teljes fűtéskorszerűsítésbe, vagy akár komfortérzetünk növeléséért, modern klíma beszerelésére is fordíthatjuk az állami támogatást. 
A Magyar Államkincstár weblapján részletes tájékoztatást olvashat az igényléssel kapcsolatos összes tudnivalóról.
Ha olcsó klímára van szüksége Szentesen vagy a helység vonzáskörzetében, bátran fordulhat hozzánk.

Az Otthonfelújítási Támogatás keretein belül cégünk a következő pontokban vállalja a munkák teljes körű kivitelezését:


Klímaberendezés beépítése, cseréje:

 • ingyenes helyszíni felmérés, tanácsadás
 • ingyenes árajánlat elkészítése akár több klíma típusra is (fűtésre optimalizált klíma, okos klíma, légtisztító klíma, egyéb akciós klíma)
 • megrendelés esetén a támogatáshoz szükséges vállalkozói szerződés megírása
 • klíma helyszínre szállítása
 • klíma telepítése
 • áfás számla kiállítása a támogatásnak megfelelően
 • telepítési tanúsítvány kiállítása a Klímavédelmi Hatóság szabályainak megfelelően
 • garancialevél átadása, a klíma használatának bemutatása
 • felmerülő kérdések megválaszolása a későbbiek során a használatot és az elszámolást illetően

Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazása:

 • megújuló energiaforrások keretein belül a hőszivattyú telepítésére is lehetőség van
 • ingyenes helyszíni felmérés és tervek átnézése
 • ingyenes árajánlat elkészítése akár több hőszivattyú típusra is
 • megrendelés esetén a támogatáshoz szükséges vállalkozói szerződés megírása
 • hőszivattyú helyszínre szállítása
 • hőszivattyú telepítése
 • hőszivattyú beüzemelése
 • áfás számla kiállítása a támogatásnak megfelelően
 • telepítési tanúsítvány kiállítása
 • garancialevél átadása, a hőszivattyú használatának bemutatása
 • felmerülő kérdések megválaszolása a későbbiek során a használatot és az elszámolást illetően

Döntsön időben, bízza ránk a munka oroszlánrészét!

Ha már nyáron élvezné a klíma nyújtotta előnyöket, vagy a következő fűtési szezon beállta előtt szeretné megtapasztalni, hogy milyen egyszerűen és gyorsan fűtheti a lakását egy multifunkcionális, fűtésre is optimalizált klímával, akkor ha ránk hallgat, mielőbb elindítja a pályázási folyamatokat.
Mint a legtöbb támogatás esetében, az elbírálás akár 60 napos is lehet, míg maga a kifizetés is beletelhet egy hónapba, így érdemes lehetőleg már februárban benyújtania a kérvényét. Azzal is jó, ha számol, hogy nagy népszerűségéből adódóan, egy adott ponton a benyújtott pályázatok szinte biztosan torlódni fognak, így semmiképp se halogassa.

Vágjon bele mielőbb, ha pedig jól jönne a segítség, bennünk megbízható partnerre talál! Ügyfeleink számára igény esetén teljes körű ügyintézést vállalunk. Klíma szerelésért Szentesen forduljon hozzánk!

Miért érheti meg egy modern, gazdaságos és környezetbarát klímára költenie az állami támogatást?

Nyugodtabb alvás

Az ébren töltött éjszakák nem ismeretlenek azoknak, akik kisgyermeket nevelnek, de a nem alvás mögött sokszor a lakásban uralkodó, elviselhetetlen hőség is állhat. Kipihenten ébredni a legnagyobb kánikulában is? Ne higgye, hogy nem lehetséges!

Frissebb levegő, kevesebb allergia

Köztudott, hogy a klíma csökkenti a szállópor-koncentrációt, ezáltal pedig megakadályozza az allergiás reakciókat. Manapság a friss, allergénektől és kórokozóktól mentes levegő igazi kincs. Tegyen egy lépést efelé, garantáltan nem fogja megbánni.

Kiváló befektetés

A klíma beszereltetésével nem csak komfortérzete nő majd, de ingatlana értéke is. Hosszú távú befektetés, amivel csak jól járhat.

Fűtésre is alkalmazhatóak

Bizonyos klímatípusokkal energiatakarékosan fűteni is lehet, ami plusz egy jó pont a multifunkcionális klímák mellett. Nyáron kellően hűvös lesz a lakás, míg télen egy gombnyomásra optimalizálható a megfelelő hőmérséklet a szobában.

Jobb közérzet, boldogabb otthon töltött percek

Ha jól érezzük magunkat a négy fal között, az a hangulatunkra, teljesítményünkre, de még az egészségünkre is pozitívan hathat.

Ha sikerült meggyőznünk a klímák előnyeiről, és élni szeretne ezzel a kihagyhatatlan alkalommal, akkor kérje szakembereink segítségét a megfelelő klíma kiválasztásában!