Klímavásárlás előtti tudnivalók

Milyen típus alkalmas a lakásomba, melyik márka a legjobb, vagy éppen hogy pontosan mennyibe is fog ez nekem kerülni? Segítünk, most ezekre a kérdésekre adunk szakszerű, pontos válaszokat!

Melyik a legjobb minőségű klímaberendezés?

Mielőtt klímát szeretnénk vásárolni, fontos feltérképezni az adott lehetőségeinket. Mérlegeljük, hogy pontosan mennyit szánunk rá, így könnyebben állhatunk neki kutatni a számunkra tökéletes készüléket.

Rengeteg márka kínálatából tudunk válogatni:

Amennyiben a prémium minőségre szavazunk, akkor a Daikin, Fujitsu, Panasonic, Toshiba és az LG készülékek között érdemes böngésznünk.
A középkategóriát a Cascade, Polar, Fisher és a Gree termékei alkotják.
Ha kisebb keretből kell gazdálkodnunk, akkor a HD és a Bosch készülékei jelentenek megoldást.

Milyen költségek merülnek fel a klímavásárlás során?

Elsősorban magával a berendezés árával kell számolni, majd a beszerelési díjjal, ami hozzávetőlegesen 40.000-50.000 forint, az anyagköltségtől függően. A további telepítési anyagok szükségessége a helyszíni felmérés alapján kerül megállapításra.

Mekkora klíma kell az én lakásomba?

A helyiség méretétől függően kell kiválasztani a készüléket: 25 nm2-ig 2,5 kW-os klímára van szükségünk, míg 25 nm2 felett 3,5 kW-os berendezés beszerzése ajánlott.

Hány év garancia van az újonnan vásárolt klímaberendezésekre?

A garancia hosszát a gyártó szabja meg. Van 3 vagy 5 év garanciával adott klíma, de lehetséges a 10 év garancia is.

Mi az a végfelhasználói tanúsítvány és miért szükséges?

Fontos tudnunk, hogy 2015. augusztus 1-től szigorodtak a klímavásárlás feltételei!
A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság komoly változtatásokat vezetett be a klímavásárlásra vonatkozóan. Minden eladott készüléket rögzíteni kell a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában –így, csak az vásárolhat berendezést, aki végfelhasználói tanúsítvánnyal tudja igazolni, hogy az általa megvásárolni kívánt klímát regisztrált klímaszerelő szakember fogja felszerelni.
A törvényi előírásoknak megfelelően vállalkozásunk regisztrált a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában –így ezek a változások természetesen nem érintik azokat a vásárlóinkat, akik velünk szereltetik be a készüléküket!
A klíma beredezések átadásának feltétele, hogy a “Végfelhasználó tanúsítvány”-ban rögzítsük a készülék adatait. Ezt a tanúsítványt a telepítést végző vállalkozás bocsájtja ki. Ha nem mi végezzük a telepítést, kérjük juttassa el hozzánk ezt a dokumentumot az alábbi lehetőségek egyikén, melyet a készülékkel együtt kap vissza.

Beszkennelt digitális formában feltöltheti a “kapcsolat” menüpontban található űrlapon. Ekkor válassza tárgyként a “Végfelhasználói Tanúsítványt” és kérjük gépelje be a szövegmezőbe a telepítést végző nevét.
Belátható, hogy ez a megoldás meghosszabbítja a kiszállítás idejét.
A telepíttető adatait (neve, telepítés helye), előzőleg Önnek kell kitöltenie!

Személyes átvétel esetén mindenképpen hozza magával, mert a megrendelt készülékét ennek hiányában nem áll módunkban átadni!