Helyesen használom a klímát?

Az egészség megóvása és az energiahatékonyság növelése szempontjából is fontos, hogy néhány dologra odafigyeljünk ha klímát használunk.

Rendszeres karbantartás

Használja helyesen a klímát!A készülék belsejében folyamatosan termelődnek a mikroorganizmusok, melyek bekerülhetnek a lakás levegőjébe amit belélegzünk. Emellett a használat során a beltéri egység szűrőjére folyamatosan rakodnak a por és pollenrészecskék, melyek a levegő útját elzárhatják és ezzel nagyobb energiaigényt követelnek a berendezés működéséhez. Tehát nem csak az egészségünk miatt, hanem a hatékony működés elősegítése szempontjából is fontos, hogy rendszeres legyen kitisztítva a klíma szakember által.

Hőfok szabályozása

Egészségünk szempontjából érdemes odafigyelnünk arra, hogy a kinti és a benti hőmérséklet között 5-8 foknál nagyobb különbség ne legyen. Nagyon könnyen megfázhatunk, ha a kinti 35 fokos hőmérséklet után egy 18-20 fokra lehűtött helyiségbe érkezünk.

Ne irányítsuk magunkra a levegőt

Ezzel tudjuk elkerülni, hogy a szemünk kiszáradjon, illetve az ízületi fájdalmaknak is sokszor ez az oka.

Szellőztessünk!

A klímából a levegő bekerül a lakás levegőjébe és ez forog folyamatosan. Fontos, hogy a klíma mindig friss levegőt keringessen, ezért fontos a rendszeres szellőztetés.