Fülledt párás az idő? Állítsa át klímáját szárazprogramra!

Esős, nyomott és fülledt időben nem csak a meleg időjárás okozhat problémát otthonunkban, de a magas páratartalom is jelentősen rontja komfortérzetünket, mivel jelentősen emeli a hőérzetünket, álmatlanná teheti az éjszakáinkat. Szerencsére a mai modern klímaberendezések már erre is megoldást kínálnak.

Páramentesítés klímával? Lehetséges!A klímaberendezésnek a páramentesítő funkció révén képesek kivonni a levegőből a vizet, így javítva hőérzetünket, a téli időszakban pedig megakadályozza, hogy a nedvesség kicsapódjon a lakás hideg pontjain. A páramentesítéssel megakadályozhatjuk a nedves gócpontok kialakulását a lakáson belüli hőhidaknál, sarkokban, ablakok sarkában és így eredményesen megelőzhető a penész kialakulása.

 

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

A kültéri egység hűtőközeget adagol a beltéri egységbe, ahol a nagy felülettel rendelkező és hideg hőcserélőn kicsapódik a felesleges pára, majd onnan a cseppvíz tálcára kerül és kivezethető a lakásból. A kivezetett cseppvíz szerves anyagokat is tartalmaz, házipor, lebegő részecskék stb, de például a balkon virágjainak öntözésére is remekül alkalmas, vagy kivezethetjük a lefolyó csatornába is.

 

Az én klímámban van ilyen funkció?

 

Mindegyik klíma rendelkezik külön páramentesítő funkcióval is, de a hűtés alapelve miatt a csak hűtésre használt berendezések is páramentesítenek.

A legtöbb kondenzvizet a nyári záporok után tapasztalhatjuk, illetve a konyhában hosszabb főzés után amikor jelentősen megemelkedik a benti páratartalom is. Ebben az esetben akár 3-4 liter/nap kondenzvíz is teljesen normálisnak számít.

Gond van a klímájával? Jelezze Szentesi cégünknek!Fontos! Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a klímánk nem hűt érezhetően és nincsen kondenzvíz sem ami kicsöpögne belőle érdemes rögtön leállítani a klímát és jelezni cégünknek a hibát. A klíma ebben az esetben kevés hűtőközeggel- vagy üresen- üzemel és tartós használatával csak tönkretennénk a klímaberendezést. A hűtőközeg töltöttségét kell ellenőrizni és beállítani, hogy újra megfelelően üzemeljen a klíma.

Hogyan tudom beállítani a klímát párátlanításra?

A beállítás nagyon egyszerű. Távirányítóján nyomja meg a MODE gombot és válassza a “cseppek” ikont, majd indítsa el a klímaberendezést. A klíma miközben kivonja a levegőből a vizet, hűti is a helyiséget.

Kellemes felfrissülést kívánunk mindenkinek!

 

Nincs még párátlanítóval rendelkező klímája! Kérjen egyedi ajánlatot itt!