Ellenőrzések a klímaszerelés területén

Miért nem mindegy ki szereli fel a klímát? És miért nem mindegy, hogy milyet?

 

A szakszerű, legális klímaszerelés

Ha felmerült az igény egy jobb klímára, van néhány fontos szempont, amire érdemes odafigyelni:

A klímaberendezés kiválasztása után következik a felszerelés, amivel mindenképpen regisztrált vállalkozást bízzunk meg, akiknek van munkatapasztalata, szakmai háttere az ágazatban.

Fontos, hogy regisztrált szakember szerelje be a készüléket?

Klíma szerelés profi szakemberrel SzentesenNagyon. Az úgynevezett split vagy osztott klímák egy kültéri és akár több belső egységből állnak, ezeket az egységeket kell az előírt technológia szigorú betartásával villamosan és kalorikusan összekötni, ez pedig szakértelmet, speciális eszközöket igényel. A légkondicionáló szakszerűtlen beszerelése helytelen működéshez és a készülék meghibásodásához vezethet, ezért laikusként ne vállalkozzunk erre a feladatra, és ne bízzuk – bármennyire is csábító – ügyeskedő, részmegoldást nyújtó “szakira”!

A telepítő cég erős kontroll alatt áll. Mi a helyzet a készülékekkel?

Hasonló a szigor! A komolyabb gyártók termékeikre több év garanciát is vállalnak, ám a gyári extra garancia csak abban az esetben érvényes, ha a munkálatokat általuk elfogadott szakértő cég végezte. Itt kerül megjegyzésre az interneten elérhető “olcsóbb” árú, azonos típusú készülékek özöne. Csak óvatosan!

A hivatalos importőrök listaárakat írnak elő, azok betartására a viszonteladókat kötelezik. Ahol olcsóbb azonos típusú készülék, ott valami nem kerek! Adócsalók és trükközők világában élünk, könnyű egy-egy jó ajánlatnak tűnő, azonban szerencsésebb esetben a “szürke”, rosszabb széljárással netán a “fekete” zónából érkező gépbe futni, ami a készülék életciklusa alatt folyamatos rizikó. Ne feledje, a hatóság nem mérlegel, büntet! Megéri a néhány ezer forint árelőnyért egy időzített bombát szereltetni a házára??? A kültéri egységek egyedi azonosító száma, mint az autó alvázszáma… bármikor leolvasható!!!

Olcsóbb készüléket ajánlottak, igaz, nem telepítéssel foglalkozó cég, ilyenkor mi van?

Ön dönt! Márkás, megbízható készülék, vagy itt-ott, akár multikban vásárolható, silány minőség, előreláthatatlan utóélettel. A szerelést végző cég – ha esetleg garanciális probléma akad – kimegy, elhárítja, és elnézést kér saját, és a gyártócég nevében. Aki csak értékesít, mit tud mondani? “Hozza be! Kap helyette másikat!” (?) És ez a jobbik eset!!! Mellesleg, ki szereli le, az újat fel? Ugye, nem egyszerű…

A klímaszerelés bizalmi dolog!!! Ne dőljön be, bízza a dolgot valóban illetékesekre.

Kérjen árajánlatot itt!