2022-ben is több csoportra oszthatjuk a legkedveltebb klímákat. Megmaradt az igény az elérhető áru, de megbízható minőségű klímákra, melyeket főként a nyári időszakban használnak a megrendelőink, de az elmúlt évekhez képest fokozatosan növekvő tendenciát mutat a fűtésre optimalizált klímák vásárlása is. A belépő szintű, verhetetlen áru Polar Lite, Polar Balance vagy Vivax készülékeken kívül a Cascade Bora továbbra is rendkívül kedvelt termék. Még ide sorolnánk a Midea Xtreme és a Mitsubishi HR típusú készülékét, melyet szintén egyre többet választanak.

A napelemes támogatásoknak köszönhetően széleskörben keresik az ügyfelek az alternatív fűtési megoldást és erre 2022-ben még szélesebb körben nyújt megoldást a levegő-levegő hőszivattyú, azaz a klíma. Már 2021-ben is sok családi házban került kiépítésre teljes körű rendszer, az ekkor felszerelt fűtésre optimalizált klímák köre idén még fejlettebb, még környezetbarátabb és csendesebb lett.  A Polar X típusú készüléket a Polar Y váltotta le, más nevén Polar Yes, a Cascade Vision Pro pedig Cascade Vision Nordic néven található meg. A névváltozáson kívül mindkét terméknél a belső is változott, természetesen előnyére történtek a fejlesztések. Gree családból ide sorolhatjuk még a Gree Comfort X és Gree Gtech típusú klímákat, melyeket szintén sokan választanak.

Évről évre népszerűbbek a huzatmentes kialakítású klímák, a már jól ismert Midea Breezless és a Samsung Windfree típusokon kívül idén megjelent a Polar Optimum, mely kategóriájában verhetetlen. Ezt jól tükrözi, hogy az év eleji raktárkészlet feltöltés előtt már el is kelt a megrendelt mennyiség.